2008-01-05

Válaszok a keresőbarát CMS-el kapcsolatban

Pi314 kérdezte egy hozzászólásban, hogy miért fektettem pénzt, időt és energiát egy CMS elkészítetésébe? Hiszen ott van egy csomó ingyenes, mint a Drupal, Jomla, Word Press. Jó kérdés! Először is a Word Press nem egy CMS, hanem egy blog szoftver, igaz használható CMS-ként is. Rendszeresen használom is a WP-t, keresőbarát és tényleg van benne egy csomó jó dolog, ráadásul ingyenes.
Azt nem szeretem benne viszont, hogy volt pár kellemes magyar nyelvű WP oldalam, majd kijött egy újabb verzió és a Host Gator webhosting cégnél, ahol vagyok van Fantastico, ami nagy könnyebbség az ilyen frissítéseknél, és egyébként is. Tehát frissítettem és az összes magyar nyelvű blogom karakterei szétestek (a hosszú ékezetesek), a szöveg olvashatatlanná vált. Kértem egy előző napi backup-ot és visszaállítottam, de nem ért semmit, mert az új WP már más táblákat használt a MySQL-ben. Szóval volt pár oldalam, ami mondhatni gallyra ment! Nekem ez nem hiányzik! Valamint a nyílt forráskódú cuccok sokkal könnyebben feltörhetők, hiszen mindenki ismeri a kódját.

Ja, és a legfontosabb. Próbáltál már Jomla-t telepíteni és beállítani? Szerintem végtelenül bonyolult. Ha nekem még jó is lenne, de egy átlag felhasználónak, aki akar egy weboldalt magának, nem annyira jön össze. Neki semmi szüksége a sok bonyolult cuccra. Tehát ezek miatt készíttetem el ezt a keresőbarát CMS rendszert.

Nem az AdSense blog olvasóinak akarom eladni, mert szerintem ti megoldjátok az ingyenes lehetőségekkel is. Sokan szeretik az egyszerűsége miatt a WEB 2 CMS-t. Röviden ennyi!

Címkék: , , , ,

2007-05-17

Google Blogger Optimalizálás

Épp nemrég kaptam egy kommentet a Blogger optimalizálással kapcsolatban, hogy írjak róla. Már több mint egy éve írtam róla, hogy van egy e-book Blogging to the Bank néven. Gondolom azt észrevetted te is, hogy az egy éves adatok eléggé elavulttá tudnak válni a keresőoptimalizálás és ezen belül is a blog marketing területén.

Én már egy ideje nem használok Blogger blogokat. Miért, mert ingyen van! Igen, azért mert ingyen van! Most hülyének nézel, mi?

Elmondom, mire gondolok. Semmi nincs ingyen, én már jól megfizettem az árát ezeknek az állítólagos ingyenes cuccoknak.

Ha csinálsz egy Blogger blogot, akkor az a Google tulajdona és nem a tiéd, az ő szerverükön fut és addig, amíg akarják, bármikor törölhetik a blogodat, nincs felette semmilyen kontrollod. Nekem már több jó bologomat is törölte a Google mindenféle figyelmeztetés nélkül. Rááldozok egy csomó időt és linkeket rakok fel, előretolom a keresőben, majd egy szép napon már nincs is blogom. Köszi, ebből az "ingyenből" nem kérek.

Egy jó tanács! Ha valamiből pénzt akarsz keresni, akkor azt az oldalt SOHA ne tedd fel egy ingyenes webtárhelyre vagy blog szolgáltatóhoz, SOHA!
Ez az, amiért nem írok a Blogger keresőoptimalizálásról, már nem csinálom, vannak még Blogger blogjaim, de már több újat nem csinálok így.

Tudod mit csinálj! Vegyél egy .info domain nevet a Godaddy-nél az első évre most csak 99 cent (180 Ft) és tedd fel egy tárhelyre. Vegyél egy tárhelyet a Host Gator webhosting cégnél havi 9,95 dolcsiért 1800 Ft és oda feltehetsz 999 domain nevet ennyi pénzért, ennél nem tudok jobbat ajánlani, én is ezt teszem. Ha nem tudsz ennyit befektetni, ami szerintem nevetségesen kevés pénz, akkor próbálkozz ingyen tárhelyekkel, ingyen blogokkal, de ne csodálkozz, amikor egy-két éves munkád egyik napról a másikra eltűnik.

Ami még rosszabb, hogy utána valaki beregisztrálja ugyan azt a nevet, ahogy velem is történt és ott van neki a kész oldal szépen keresőoptimalizálva, csak valami tartalmat kell rádobnia, és máris jönnek neki ingyen a látogatók és beilleszti az AdSense-t és máris keresi a pénzt, te meg csak lesel.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretem az ingyenes dolgokat, imádom! Ezért az új domainjeimen, amik a Host Gator-nál vannak hosztolva felteszem a WordPress INGYENES blog alkalmazást. És így ingyen van grafikám és a blogom is.

Viszont itt nagy különbség van, mert a WordPress az én saját domainemen van, és a fizettet webtárhelyemen fut, ezt a WordPress nem tudja törölni, szóval a kockázat 0.

Ezek a tanácsaim: Godaddy domainért, Host Gator webtárhelyért és WordPress a weboldal helyett.
Ha veszel egy domain-t vagy tárhelyet, iratkozz fel rólam, ezért megdobnak egy kis jutalékkal, neked meg nem kerül semmibe.

Címkék: , ,

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys