2008-01-04

Keresőbarát CMS

Az előző posztom egyik kommentjében merült fel a kérdés, hogy milyen az a keresőbarát CMS. Tisztázzuk először mi az a CMS (Content Management System) magyarul egy tartalomkezelő rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy weboldal tartalmát tudod vele kezelni, új oldalakat létrehozni, hirdetéseket beilleszteni, mint pl. az AdSense hirdetések. Továbbá képeket, videókat tudsz könnyen és gyorsan beilleszteni.

Miért keresőbarát?
Gondolom azt tudod, hogy a blogokat szeretik a keresők, ezt a keresőbarát CMS-t is szeretik, mivel úgy lett megírva a program, Én programoztattam le. Ez egy PHP és MySQL adatbázison futó kis alkalmazás.

Legtöbb CMS az átlag felhasználónak készült, akit nem érdekel az, hogy a rendszer keresőbarát-e vagy sem, csak könnyen tudja használni. Ilyen pl. a WEB-SET nevezetű CMS program is, ami nem olcsó, hogy könnyen használható-e azt nem tudom, de keresőbarátnak nem mondanám.
keresőbarát web 2 cms rendszer
A mellékelt fenti képen láthatod, hogy meg lehet adni a lényeges adatait egy újonnan elkészült oldalnak a website-odon. Megadhatod az oldal címét (Title), a leírást (Description), a kulcsszavakat, és az egyik legfontosabbat az URL-t vagyis, hogy mi legyen a file név. Ez nem lesz egy tényleges html file, de úgy fog kinézni a htaccess file miatt. Ha nem tudod mi az a .htaccess file akkor olvasd el ezt: www.tutorial.hu/a-hasznos-htaccess-fajl

Megnézhetsz egy ilyen keresőbarát WEB 2 CMS rendszert itt: www.gorogorszag.info ezt az oldalt, nemrég indítottam, ezért még sok aloldala nincs, de fejlesztem.

Magát a CMS forráskódot nem adjuk ki, aki szeretne ilyet az megkapja a használat jogát és fizet érte egy éves díjat, plusz a telepítés és az esetleges grafika díját. Nyilván saját domain néven tudja használni a mi szerverünkről futtatva. A későbbiekben készítek egy részletes bemutató videót a CMS használatáról.

Címkék: ,

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys