2007-05-17

Google Blogger Optimalizálás

Épp nemrég kaptam egy kommentet a Blogger optimalizálással kapcsolatban, hogy írjak róla. Már több mint egy éve írtam róla, hogy van egy e-book Blogging to the Bank néven. Gondolom azt észrevetted te is, hogy az egy éves adatok eléggé elavulttá tudnak válni a keresőoptimalizálás és ezen belül is a blog marketing területén.

Én már egy ideje nem használok Blogger blogokat. Miért, mert ingyen van! Igen, azért mert ingyen van! Most hülyének nézel, mi?

Elmondom, mire gondolok. Semmi nincs ingyen, én már jól megfizettem az árát ezeknek az állítólagos ingyenes cuccoknak.

Ha csinálsz egy Blogger blogot, akkor az a Google tulajdona és nem a tiéd, az ő szerverükön fut és addig, amíg akarják, bármikor törölhetik a blogodat, nincs felette semmilyen kontrollod. Nekem már több jó bologomat is törölte a Google mindenféle figyelmeztetés nélkül. Rááldozok egy csomó időt és linkeket rakok fel, előretolom a keresőben, majd egy szép napon már nincs is blogom. Köszi, ebből az "ingyenből" nem kérek.

Egy jó tanács! Ha valamiből pénzt akarsz keresni, akkor azt az oldalt SOHA ne tedd fel egy ingyenes webtárhelyre vagy blog szolgáltatóhoz, SOHA!
Ez az, amiért nem írok a Blogger keresőoptimalizálásról, már nem csinálom, vannak még Blogger blogjaim, de már több újat nem csinálok így.

Tudod mit csinálj! Vegyél egy .info domain nevet a Godaddy-nél az első évre most csak 99 cent (180 Ft) és tedd fel egy tárhelyre. Vegyél egy tárhelyet a Host Gator webhosting cégnél havi 9,95 dolcsiért 1800 Ft és oda feltehetsz 999 domain nevet ennyi pénzért, ennél nem tudok jobbat ajánlani, én is ezt teszem. Ha nem tudsz ennyit befektetni, ami szerintem nevetségesen kevés pénz, akkor próbálkozz ingyen tárhelyekkel, ingyen blogokkal, de ne csodálkozz, amikor egy-két éves munkád egyik napról a másikra eltűnik.

Ami még rosszabb, hogy utána valaki beregisztrálja ugyan azt a nevet, ahogy velem is történt és ott van neki a kész oldal szépen keresőoptimalizálva, csak valami tartalmat kell rádobnia, és máris jönnek neki ingyen a látogatók és beilleszti az AdSense-t és máris keresi a pénzt, te meg csak lesel.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretem az ingyenes dolgokat, imádom! Ezért az új domainjeimen, amik a Host Gator-nál vannak hosztolva felteszem a WordPress INGYENES blog alkalmazást. És így ingyen van grafikám és a blogom is.

Viszont itt nagy különbség van, mert a WordPress az én saját domainemen van, és a fizettet webtárhelyemen fut, ezt a WordPress nem tudja törölni, szóval a kockázat 0.

Ezek a tanácsaim: Godaddy domainért, Host Gator webtárhelyért és WordPress a weboldal helyett.
Ha veszel egy domain-t vagy tárhelyet, iratkozz fel rólam, ezért megdobnak egy kis jutalékkal, neked meg nem kerül semmibe.

Címkék: , ,

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys