2006-11-30

Linkek

TopSite.hu - A web legjobbjai.

2006-11-28

Adsense Arbitrage Ingyenes E-book

Mi az az Arbitrage? Ha valamennyire képben vagy a tőzsdei dolgokkal akkor tudod, hogy mit jelent ez a szó. Ez egy tőzsdei kifejezés és arra utal, hogy különböző árfolyam különbségeket kihasználva jutsz pénzhez. Nevezetesen az egyik tőzsdén egy áru vagy egy részvény kerül X-be a másikon Y-ba. Megveszed az egyik helyen olcsóbban és eladod a másikon drágábban a különbséget, pedig zsebre teszed.

Ugyanezt meg lehet csinálni az AdSense AdWords kombinációban is. Magyarul hirdetsz a Google AdWords-sel olcsón és olyan oldalakra viszed a látogatókat, ahol drága kulcsszavakra jelennek meg AdSense hirdetések és a kettő különbségéből szakítasz egy kis pénzt. Én ezt csináltam is, mondjuk Én nem az AdWords-ben hirdettem, hanem a 7Search.com oldalon 1-2 cent per klikkért és voltak 20-50 centes kattintások az AdSense hirdetésekre. Összességében nem rossz, általában háromszor annyi volt az AdSense bevételem belőle, mint amennyit kifizettem a 7Search.com-on.

Ha érdekel az AdSense Arbitrage, akkor olvasd el ezt az angol nyelvű ingyenes E-book-ot. AdSense Arbitrage letöltés.

2006-11-26

Válaszok

A pénzkeresés az Interneten írásomra jött két komment is, most megválaszolom őket.

Az egyik így szólt:
"Hello!
Csak azt szeretném megérdeklödni, hogyha megrendelek az ixwebhostingól egy csomagot, az magyarországra mennyi idő alatt érkezik meg, illetve mekkora (ha van) pulsz költésget számolnak fel az Amerikai csekk miatt!?"

Aki ezt írta szerintem (már elnézést) de nem tudja, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy web hosting. A webhosting az interneten egy szerver számítógépen lévő tárhelyet és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat jelenti, mint pl. e-mail cím, MySQL adatbázis, stb.

Válaszul a kérdésedre az IX webhostingnál megrendelt webhosting csomag soha nem érkezik meg Magyarországra, ez nem postázható, hanem el tudod érni az Interneten keresztül egy felhasználói név és egy jelszó birtokában, amit te adsz meg, amikor befizetsz rá.

Nincs semmilyen amerikai csekk és plusz költség sem, gondolom valamit keversz lehet, hogy a Google AdSense bevétel utáni csekkre gondolsz, nem tudom?

Az IX webhosting szolgáltatásáért nem csekkel, hanem dombornyomott Mastercard, VISA, vagy más bankkártyával tudsz fizetni. Mikor fizettél megvan a tárhelyed 300 gigányi és azt teszel fel amit akarsz.

Egyébként, ha további kérdéseid vannak, írj egy privát e-mailt nekem, az oldal alján megtalálod a címemet.

A második komment:

"Nem tudom, én nem használok ilyen drága eszközöket. Egyszerűen csinálok egy jól fizető oldalt, optimalizálom, aztán optimalizálom AdSensre, és kész. Szépen nőnek a bevételeim is, első hónapban rögtön 150 dollár volt, de szinte exponenciálisan nő. Szóval, szerintem nem csak úgy lehet, hogy megveszek egy 200 dolláros szoftvert."

Lehet, hogy egy kicsit túlnyomtam magam az elmúlt írásaimban, hogy mennyire jók ezek a programok, mert szerintem azok!

Igazat kell adnom a névtelen hozzászólónak, mikor elkezdtem csinálni az AdSense oldalaimat nem voltak szoftvereim, használtam néhány ingyenes cuccot, mint a Good Keywords és kész.
Mindenféle szoftver nélkül is meg lehet csinálni a dolgokat, teljesen igaz. Elmehet az ember egy 5 kilométeres távot megtenni gyalog, biciklivel és autóval is. Az idő az, amit megspórolhatsz, ha gyorsabban mész. Gyalog nyilván nem kerül semmibe.

Azt mondjuk nem írtad meg, hogy magyar oldalaid vannak, vagy angolok, mert a KeyWord Elite pl. nem igazán jól használható magyar szavak kikeresésére, Én csak angolra használom, arra nagyon megteszi a dolgát.

2006-11-25

Ingyenes WebTárhely

Ha ingyenes webtárhely érdekel, akkor ajánlom a nem magyar www.awardspace.com weboldalt.
Náluk az ingyenes webtárhely tényleg ingyenes és nincs rajta semmilyen hirdetés, sőt 2 saját domain nevet is rá tudsz irányítani ingyenesen vagy kapsz 5 subdomain lehetőséget. Én használom és az ingyenes web tárhely szolgáltatók között ezt találtam az egyik legjobbnak.

AdSense Siker

Az AdSense Blog egyik olvasójának adtam néhány személyes tanácsot, hogy mit kéne csinálnia az oldalival és az azokon megjelenő AdSense hirdetésekkel, pár nap múlva ezt írta:

Köszi a tanácsokat, mind bejött! Csak azzal, hogy kicseréltem a régi hirdetést egy nagy négyzet alakúra máris megduplázódott a bevételem!!! Egy másik oldalamon a keresőoptimalizálós tipp is bejött, rögtön 6 helyet léptem előre a Google-ban a kulcsszavamra, így már majdnem a 3. oldalon vagyok. Kár, hogy nem tudtam végigcsinálni, mert akkor már tuti első oldalt ostromolnám, de ami késik az nem múlik :-) Most keményebben nekikezdek meglátjuk, mi sikerül. A további fejleményekről is írok majd.


Mondtam, hogy írok még, ha van vmi fejlemény :-) Most már a 3. oldalon vagyok egy kifejezésre. Érdekes, hogy a Google tegnap is és ma is indexelte az oldalam, pedig nincs kinnt sehol se a linkje. Lehet azért mert a a blogger.com-on van?

Üdv: Feriboy

Jó tudni, hogy a Blogger a Google tulajdonában van és szerintem emiatt nagyobb figyelmet szentel neki, mint más oldalaknak.

2006-11-20

Pénzkeresés az Interneten

Kaptam egy kommentet az előző írásomra, ami privát kérdés volt, de úgy gondolom, hogy a választ ide is feltehetem, mert mindenkinek hasznos lehet, aki olvassa ezt a blogot.

Hogy csinálom, hogy pénzt keresek az Interneten Google Adsense-el?

Nincs benne titok, legtöbb dolgot már leírtam korábban csak nézd vissza az egyes írásokat (posztokat).

Nem szórakozásként kezelem az Adsense-t, hanem egy bevételi forrásként, egy munkaként, amit X időben végezni kell, mintha bejárnál a munkahelyedre.

Nagy előnyöm, hogy jól tudok angolul, manapság többet olvasok angolul, mint magyarul.

Mert, amit ezen a területen (Internet Marketing) meg lehet tanulni azt, szerintem 95-99%-ban csak angolul éred el. Persze tudom, van egy-két magyar oldal is, mint pl. a www.MarkeringMegoldasok.hu (Schlingloff Sándor) vagy a www.marketingkommando.hu (Wolf Gábor). Nekem volt szerencsém elolvasni a POM (Professzionális Online Marketing E-book-ot Schlingloff Sándortól, nem volt rossz, voltak benne érdekes ötletek, szerintem egy kezdőnek megéri az árát, különösen ha nem tudsz angolul, jó befektetés lehet kb. 50.000 forintért. De nem akarom eladni neked.

Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok is, programok, szoftverek, és egy előfizetés, amik nélkül nem igazán lehet rendes pénzt keresni az AdSense-el. Néhányról már korábban írtam ezek a következők:
 • Keyword Elite (csak a teljes programot lehet megvenni 169 dollárért)
 • SEO Elite (csak a teljes programot lehet megvenni 169 dollárért)
 • WEB CEO (van ingyenes próba verziója is)
 • Article Underground : egy havi tagság, ahol 400 kulcsszó optimalizált cikket kapsz minden hónapban és van 22 magas Page Rank-ű blog, ahol felteheted egy részét, hogy a keresők megtalálják az oldaladon. (havi 97 dollár az ára, nagyon megéri!)
Vannak más programok is, de ennyi elég, majd kell webtárhely, amit én is használok az a következő:
 • Hostgator (999 domain név regisztrálható egy, havi 9,95 dolláros előfizetésen, korlátlan e-mail címmel, korlátlan MySQL adatbázissal, korlátlan subdomain-el, ami korlát az az 5 GB tárhely és a havi 50 GB adatforgalom)
 • IX Webhosting: Itt csak 8 domain neved lehet egy előfizetésen havi 6,5 dollárért, de 3 domain nevet ingyen regisztrálhatsz és mind a 8 domain neved Unique (egyedi) IP címen van, csak a tiéd az IP, nem megosztott, ez elég ütős ilyen áron máshol nem kapsz ilyet. Általában havi 1000 forintért osztogatnak idehaza egyedi IP címeket a domain-ed mellé. Szerintem nagyon megéri, ja és emellé még kapsz egy 300 GB-s tárhelyet (jól olvastad 300 GB) és 1500 GB havi adatforgalmat. Ez rengeteg, nem nagyon fogod kihasználni kezdőként, de csak számolj utána, hogy 6,5 dolcsi az 1500 forint havonta ezért, eléggé ajándékba kapod. Én már nem veszek Magyarországon webtárhelyet, mert az itthoni szolgáltatók a nyomába se érnek az Amcsiknak.
Ezek az alapok! E nélkül nem vagy könnyű helyzetben, ahhoz hogy pénzt keress az AdSense-el.

A legfontosabb, hogy olyan piacra menj rá, ami érdekel és könnyű előre kerülni rá. Engem a fényképezés, és az utazás eléggé érdekel, ezért főként olyan oldalaim vannak. Az utazásban nagy pénz van, sok szálloda akarja eladni a szobáit és ezért drágán hirdet, ha olyan oldalaid vannak, amire sok látogató jön akkor nyerő lehetsz.

Egy másik terület az utazáson belül az a hajózás (angolul cruising). Az Amcsik nagyon rá vannak erre a témára kattanva szeretik és rengetegen kezdenek jönni Európába is ilyen hajós utakra. Ha ilyesmiről írsz az biztos nyerő, épp nemrég indítottam el egy ilyen oldalt és kattintások utáni átlag AdSense bevétel 75 cent, ami szerintem nem rossz. Viszonyítva egyes gyenge magyar hirdetésekhez, ahol kapsz 3 centet egy kattintás után.

Honnan szerezz tudást ahhoz, hogy mit írj? Vegyél angol nyelvű könyveket ehhez egy jó hely a www.alibris.com ez egy Online antikvárium 2 dolcsiért is kaphatsz nagyon jó könyveket, ami segítségedre lehet az íráshoz, ötleteket adhat. Persze az már akkor kell, ha tudod mire akarsz weboldalakat készíteni.

Ha nincs pénzed a fent említett programokra akkor használd a Good Keywords nevű ingyenes programot, ami a Yahoo elmúlt havi keresési eredményeket mutatja meg. Ez támpontnak jó, de önmagában nem elég pontosak az eredmények.

Hallottál már a KEI-ről (Keyword Effectiveness Index) magyarul kulcsszó hatékonysági mutatónak mondanám. Ez egy arányszám, ami megmutatja, hogy az adott kulcsszóra mennyire könnyű vagy nehéz forgalmat (látogatókat) vonzani, és előre kerülni a keresőkben. Minél magasabb annál jobb, annál könnyebb lesz a menet előre. A KeyWord Elite program ezt nyilván megmutatja minden egyes kulcsszónál.

Tudod miből keresek még pénzt? Segítek másoknak pénzt keresni! Sokan elolvassák a blogomat és nem értenek belőle sokat, vagy semmit, de látnak benne fantáziát, vannak barátaim is és segítek nekik. Persze nem tudom mindezt ingyen megtenni, van akivel együtt szoktam dolgozni és így az egyik programot Ő veszi, a másikat Én és ilyen módon fél áron tudunk hozzájutni dolgokhoz (ez nem azt jelenti, hogy neked is oda fogom tudni adni ezeket a programokat, legtöbbje csak 1 gépen megy, felismeri, ha többen akarják feltenni kicsit jobban megcsinálták mint a Windows-t).

Te is összeállhatsz másokkal, és így össze tudtok dolgozni és megvan az összes programotok és használjátok többen. Pl. a KeyWord Elite jól elmegy egy üres gépen naphosszat keresgélve nekünk kulcsszavakat 10.000-es listákkal. Nyilván ebből csak egy párat fogunk használni, de a program elvégzi a feladatot. Szóval ilyen segédeszközök nélkül sok időt fecsérelsz el, és nem lesz időd pénzt keresni.

Ha meg akarsz tanulni valamit, eljöhetsz hozzám és tudok segíteni, persze nem ingyen.

Van, akinek úgy segítek, hogy rólam iratkozik fel az AdSense-re én megmutatom neki, hogy csinálja meg az első 100 dolcsiját és utána kapok én is 100 dolcsit, ezzel mindketten jól járunk. Persze, ha megkereste az első 100 dollárját, akkor utána nem fog leállni a bevétele, hanem ketyegni fog neki továbbra is.

Remélem nem az jött le, hogy el akarok adni neked mindenféle drága programokat, meg tagságot. Én használom ezeket a dolgokat, nem csak beszélek róluk és így, ezeknek a segítségével könnyebben lehet pénzt keresni az Interneten. Csak gondolj bele, ha pár nap alatt bejön egy-egy program ára, nem megéri megvenni?

Ha maradt még pár kérdésed a pénzkeresés az Interneten témában, tedd fel őket komment-ben igyekszem válaszolni rá.

Adsense Napi BevételEgy jól sikerült napom bevétele a Google Adsense-ből. Ha ügyes vagy, akkor lehetnek neked is ilyen napjaid. Ha szeretnél egyéni kérdésekre választ kapni írj!

2006-11-13

Article Underground

Mint korábban írtam a cikkek írásának vagy angolosan article marketing fontosságáról. Most mutatok valami hasznosat és jól megtérülő dolgot. Visszautalok itt az előző írásomra is a Now Public oldalról.

Írtam, hogy a megfelelő kulcsszavakkal könnyen előre tudsz kerülni a keresőkben, de hogyan találod meg azokat?

Mint gondolom tudod, semmi sincs ingyen, ami valamit is ér. Ha pénzt akarsz keresni az Interneten ráadásul a Google AdSense programmal akkor olyan oldalaidnak kell lennie, amire ingyen jönnek a látogatók a keresőkből (Google, Yahoo, MSN - Live) és persze a magyarokból is. Ha pénzt akarsz keresni tekintsd ezt egy üzletnek, amibe be kell fektetni, különben nem lesz belőle túl sok AdSense bevétel.

Mi a befektetés az Adsense bevétel eléréséhez?
 • Saját domain nevek (nem csak ingyenes oldalak) nekem is vannak ingyenes oldalaim, ezeknek meg van a maga haszna, de amibe igazán munkát teszel, az legyen a saját domained, így senki sem veheti el tőled a jövőben.
 • Fizetős web tárhely ugyan az igaz rá mint a domainre ( a tiéd , fizetsz érte, így van minősége, nincsenek rajta ingyen reklámok mint a freeweb-en vagy más hasonlón.
 • Szoftverek, ezek megkönnyítik, van amikor egyáltalán lehetővé teszik számodra a munkát. Pl. (Keyword Elite)
 • Speciális tagságok pl. (Article Underground)

Ha nem fektetsz ezekbe pénzt, akkor nem üzletként kezeled az Adsense bevételeket, persze ez nem baj, csak így sokkal kevesebb pénzre tehetsz szert hosszú távon.

Megfelelő kulcsszavak kellenek, amire nincs nagy konkurencia, de elegen keresnek rá és sok ilyen kulcsszó kell, utána csak írni kell rájuk az oldalakat. Ha egy adott kulcsszóra írsz oldalt, akkor annak kellő számban kell tartalmazni az adott kulcsszót, megfelelően linkelni kell az adott kulcsszóval és megfelelő helyről.

A kulcsszavak megtalálása elég egyszerű, ha megvan neked a Keyword Elite program (nekem megvan), megvettem 167 dollárért.

De ha vannak is kulcsszavaid, akkor is elég sok munka lesz a szöveg, az elegendő szöveg megírásával. Több száz oldal, cikk megírása sok idő, erre is megvan a megoldás. Ez az Article Underground. Ez egy tagság havi 97 dollárért. Mit kapsz érte?
 • 400 pontosan megírt és kulcsszavakra optimalizált cikket (angolul)
 • 22 magas Page Pank-ű (5-6-os) blog áll a rendelkezésedre, hogy a megfelelő linkszövegekkel belinkeld az új oldaladat.
 • Még sok minden más, pl. ingyenes oktató videókak tölthetsz le, hogy még jobbá tudd tenni az oldalaidat ? ezek nagyon hasznosak, ha nem vagy tag akkor is megnézheted őket!
Megéri megnézni az oldalt: Article Underground

2006-11-06

NP NowPublic Hirek

www.NowPublic.com - Ha vannak új, friss híreid angolul bármilyen témában, akkor ez az oldal hasznos lehet számodra. Szerezhetsz jó pár látogatót az oldaladra és szerezhetsz az oldaladra mutató linkeket is az általad választott szöveggel, ami ugye eléggé fontos a keresőknek, különösen a Google-nak.

Én használom, pl. feltettem az október 23-i megmozdulásokkal kapcsolatban két fényképes cikket is az egyiket több mint 300-an a másikat 400-nál többen látták eddig.
A Google, pár óra múlva indexelte Budapest Blogomon azt az új posztot és ezzel bizonyos szavakra azonnal az első is lettem a Google-on. Hogy ez meddig tart azt nem tudom, de ha nem nagyon írogatnak ebben a témában akkor sokáig.

Mely szavak ezek: "Budapest riot" de a másik kifejezéssel a "Budapest protest" is az első oldalon vagyok a blogommal és a cikkel a Now Public oldalon.

Mindkét cikkem exkluzív lett, gondolom a témája miatt és ez még hozzá járulhatott a sikerhez.
Ugyan ezt te is megteheted, képeket, videókat is feltehetsz az oldalra 100 MB határig és utána átirányíthatsz egy bizonyos mennyiségű látogatót az oldaladra.

Ezzel nem azt mondom, hogy másolj le és csináld meg ugyan ezt a cikket, mert már nem aktuális a dolog, de találj ki valamit és írj róla és linkeld be megfelelően és jönnek a látogatók mind a NowPublic oldalról, mind a Google-ból.

2006-11-01

Article Marketing

Article Marketing - Cikk Marketing

Ha nem csak magyar oldalakat böngészel már biztosan hallottál arról, hogy vannak a link directory-k (link gyűjtemények, link tárak) mellett article directory-k (cikk gyűjtemények).

Sokan szeretnek írni különféle témákban és ezeket az írásokat be lehet tenni különféle kategóriák szerint ezekbe a cikk gyűjteményekbe. Sajna magyar cikkeket nem lehet betenni, mert ezeknek a cikk gyűjteményeknek a nyelve az az angol. De magyar témájú cikkeket be lehet tenni angolra lefordítva.

Mi az előnye a cikkek írásának?
 • Látogatók a cikkekből
 • Linkek a cikkekből, amelyek a veboldaladra, vagy annak egy részére mutatnak és ráadásul az általad választott linkszöveggel (ami nagyon fontos).
 • Növeli a link popularity link népszerűség mutatódat a keresők számára.
 • Mások is újra megjeleníthetik a weboldalaikon és onnan újabb linkek fognak rád mutatni.
Csak előnye van a cikkek (Article) írásának.

Persze van árnyoldala is meg kell írni, ráadásul angolul, fel kell tenni egyenként az article directory oldalakra, ha hiba van benne, ki kell javítani, stb.

Mindezek az apróságok eltörpülnek amellett amennyi előnye van.

Hogy csináld az article marketing lépéseit jól, hogy eredményeid legyenek:
 • Ne másold le mások cikkeit és mások weboldalát, írj saját cikkeket!
 • Először tedd fel az egész cikket a weboldaladra vagy blog oldaladra és várd meg míg a 3 nagy kereső indexeli azt!
 • Melyik három? Google, Yahoo, MSN vagy az új nevén Live.
 • Miért csak ez a három, mert a többi nem lényeges, azokból csak valami elenyésző forgalom fog úgy is jönni mint pl. az Ask.com, dogpile, stb.
 • Miért kell, hogy először indexeljék a saját oldaladon a saját cikkedet? Nagyon egyszerű a Google nézi a duplikált (másolt) tartalmat és ezért a találati listán büntethet, hogy lejjebb tesz. Ha viszont indexelte az oldaladon és ott találta először az írást, akkor tudja, hogy azt te írtad és a tiéd.
 • Ha indexelte, amit úgy tudsz megnézni, hogy beírod a Google, stb. keresőbe ezt: site:http://www.te domain neved.hu vagy .com, vagy akármi. Ilyenkor kiadja azokat az aloldalaidat az adott domaineden, amit már megnézett, vagyis indexelt.
 • Ezt követően jöhet a következő lépés az article directory submission vagyis a beregisztrálása a cikkednek a cikk tárakba.
Elég sok ilyen cikk tár Article Directory van, megemlítem a legnagyobbakat, amelyeket én is használok:

http://articlealley.com
http://ezinearticles.com
http://www.articles365.com/
http://www.isnare.com/
http://www.goarticles.com
http://www.articlebliss.com
http://www.articlemarketer.com
http://www.mega-articles.com
http://www.ideamarketers.com

Megnézhetsz néhány article-t tőlem pl. a http://www.goarticles.com a keresésénél írd be, hogy author name (szerző neve alapján) és a nevemet: Arpad Domonkos.

Ha szeretnél cikkeket feltenni angol nyelven Article Directory oldalakra, akkor van egy nagyon nagy segítségem a számodra egy kis program a neve Article Submitter.

Ebbe a programba csak felveszed az előre megírt cikkedet és minden egyes article directory oldalra fel tudod rakatni, ami benne van a programban. Több mint 100 ilyen van benne gyárilag, de ha újat találsz azt is bele tudod tenni.
Először az összes article oldalon regisztrálnod kell magadnak egy nevet és bejelentkezőt, ezeket az adatokat a kis program mind eltárolja és utána a következő alkalommal már magától beilleszti neked, tehát nem kell vele többet foglalkoznod.

A program ára mindössze 2. 000 Ft, amit ha eljuttatsz hozzám küldöm neked e-mailben csatolva a programot.

Elküldheted Pay Pal-al vagy Banki átutalással, vagy akár postai rózsaszín csekken is.

Én rendszeresen használom Article Submitter programot és nagyon meg vagyok vele elégedve. 2000 forintért igazán nem nagy befektetés és nagyon sok időt megspórolsz vele, mert nem kell egyenként mindenhol beírnod az adataidat, a cikkedet a kulcsszavakat a rólad szóló részt (author Bio), a rövid összegzést, stb.

Fontos! A program angol nyelvű és csak angol oldalakra tudsz vele angol nyelven írt cikkeket feltenni, csak akkor hasznos számodra, ha tudsz angolul és van angol nyelvű weboldalad vagy akarsz ilyeneket a jövőben.

Írj egy e-mailt és küldöm az adatokat a megrendelésedhez. clear8@freemail.hu
cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys