2006-07-20

AdWords Kulcsszó keresés

A korábbiakban írtam az AdWords Kulcsszó választó eszközről, hogy már nem kell hozzá Google AdWords accountot (számlát) nyitnod 1000 forintért, hanem megvan az ingyenes lehetőség is itt: https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Hogyan keress kulcsszavakat, amik jövedelmezőek?


  1. Menj rá a fent említett oldalra
  2. Állítsd át a nyelvet angolra és Egyesült Államokra az országot
  3. Írd be a számodra ígéretesnek kinéző kulcsszót a dobozba, egyszerre csak EGYET!
  4. Pipáld ki a ?használjon szinonimákat?
  5. Elsőként használd a legördülő menüben a ?Csak kulcsszavak? opciót.
  6. Kattints rá a ?Találjon több kulcsszót? gombra és várd meg, míg kész a lista.
  7. A képen, a példában a ?credit card? (hitelkártya) szót használtam.


  1. Miután kiadta a találatokat a legördülő menüben válaszd ki a ?Költség és hirdetési pozíció becslések? opciót.
  2. ?Becslések kiszámítása a maximális CPC-k segítségével:? alatt állítsd be, hogy Magyar Forint vagy más pénznemet és a mellette írj be egy összeget ami Forint esetén legyen legalább 10.000 HUF dollárnál 100 USD.
  3. Nyomj egy ?Újraszámítás?-t és máris megkaptad az adott kulcsszavakat, kulcskifejezéseket és mellettük azt az összeget amit az első pozícióért fizetnek a hirdetők az adott szóra (Amerikában és angol nyelven) mert ugye azt állítottuk be először.
Ha használod ezt, akkor látni fogod hogy az adott blogod vagy weboldalad milyen szavakra kéne, hogy optimalizálva legyen egyrészt a megfelelő hirdetések megjelenése végett, másrészt a keresőkben (kereső marketing, kereső optimalizálás ? Search Engine Optimization) való előrejutás miatt.

Remélem így már érthetőbb a Google AdWords Kulcsszó választó eszköz használata és tudsz találni olyan szavakat amik jól fizetnek.

2006-07-08

Google AdWords Kulcsszó Választó Eszköz

A Google AdWords Kulcsszó Választó Eszköz (Keyword Tool) nemrég lett azok számára is használható, akiknek nincs AdWords számlájuk.
Így megspórolhatsz 1000 forintot, mert ennyi a nyitási összeg. Ha még nem ismered, akkor kattints ide: Kulcsszó Választó Eszköz

Ezzel találhatsz olyan szavakat, kifejezéseket amire viszonylag sokat fizetnek a hirdetők.
Persze állítsd át a nyelvet angolra és a találatokat USA-ra és csak a példa kedvéért egy szó "buildings insurance" 21 dollár felett van az árfolyama kattintásonként, annak aki hirdet rá és az első akar lenni. Ebből kitalálhatod, hogy a tartalom hálózatban is jár talán pár dollár egy-egy kattintás után.
Viszont ha olyan szót találsz, amire csak 0,05 dollárért hirdetnek, akkor ne számíts arra, hogy sok lóvéd lesz belőle, talán kapsz 1 centet, ha megjeleníted a hirdetést. Erről beszéltem korábban, hogy szűrd ki a gyenge Google AdWords hirdetőket és keress pénzt az AdSense-el!

2006-07-06

Ads Black List - Hirdetői feketelista

Épp ma találtam egy nagyon jó oldalt http://www.adsblacklist.com
Van ugye egy csomó oldal mi azért készült, hogy csak AdSense hirdetések jelenjenek meg rajta angolul: MFA ? Made For Adsense. Neked ez még nem is annyira baj, ha te is ezt csinálod, csak akkor baj ha ezeknek az oldalaknak a tulajdonosainak az AdWords hirdetései jelennek meg a te oldaladon, mert ezekért nem fogsz sok pénzt kapni csak pár centet klikkenként.
Gondolj bele, mit csinálnak Ők! Találnak egy vagy több témát, megcsinálják úgy az oldalukat, hogy drága AdSense hirdetések jelenjenek meg rá és közben OLCSÓN hirdetnek az AdWords-ben is, hogy forgalmat irányítsanak az oldalukra.
Nyilván ők használják a ?konkurens hirdető szűrő? opciót az AdSense beállításukban magukra. Így a saját oldalukon nem jelenik meg a saját hirdetésük. Viszont mi van veled, ha a te oldaladon csak ezeknek az arcoknak az olcsó semmit nem érő hirdetései jelennek meg, akkor alig keresel valamit.
Jobb, ha kiszűröd az ilyen szemetet erre jó a fent említett oldal, megadja neked téma szerint azoknak az oldalaknak a listáját, amit csak ki kell listáztatnod és bemásolni az AdSense ?konkurens hirdető szűrő? listába.
cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys