2006-04-27

WEB CEO - SEO Software

WEB CEO - SEO Softvare
Hello!

Talán ismered ezt a programot talán nem, most írok róla. Én a WEB CEO-t már több mint fél éve használom szinte naponta. Ugye a SEO Search Engine Optimitzation (Kereső motor optimalizálás). A WEB CEO egy olyan Ukrán, jól olvastad Ukrán program, ami abban segít, hogy előrébb kerülj a keresőkben az oldaladdal vagy a blogoddal. A legjobb benne, hogy az ingyenes változata is rengeteget tud. Még nem találtam ehhez hasonló SEO szoftvert, ami ingyen ennyit adna. Töltsd le az ingyenes demót és próbáld ki. WEB CEO

A program teljesen profi, nem látod, hogy Ukránok csinálták, az oktató videókon amerikaiak beszélnek, ami érthető, hiszen arra a piacra szánták a terméket. Megcsinálhatsz egy ingyenes kereső optimalizáló tanfolyamot is, amit még októberben csináltam meg és nagyon hasznos volt, kapsz utána egy egy évig érvényes online oklevelet, ha a fizetős változatot csinálod, akkor azért egy rendes oklevelet küldenek neked el. Megnézheted itt az enyémet: WEB CEO Oklevelem

Amit ingyen is tud a WEB CEO program:
 • Linkek számának ellenőrzése a te oldaladon, az általad megadott konkurencia oldalán valamint, hogy kik és honnan linkelnek rád vagy a konkurenciára.
 • Ranking: az általad beállított keresőkben, ami elég sok lehet (Magyarok is) 5 kulcsszó vagy kifejezés ellenőrzése, hogy hányadik pozícióban vagy. Ha nem a demo változatot használod, akkor nincs korlátozva, hogy csak 5 kulcsszó, akármennyi lehet.
 • Linkpartnerek keresése: ha linkcserét akarsz, akkor ez nagy segítség, csak beírod az adott kulcsszót és megadja, hogy melyik oldalaknak kell írnod levelet a linkcsere miatt, a levelet is megírhatod benne és ki is tudod küldeni.
 • Kulcsszó keresés
 • Oldal optimalizálási javaslatok
 • A kész oldalad hibáinak leellenőrzése off line vagy ha már fenn van a neten akkor ott. Nagyon jó, ha pl vannak nem működő linkek az oldaladon nem kell az összes oldalad összes linkjét végignézned, ez az alkalmazás mindezt megteszi neked és csak megnézed a jelentést.
 • Beépített FTP kliens is van benne.
 • Ütemezett feladatok: Ez a legjobb benne. Mondjuk van 20 oldalad amit felvettél, egyébként akármennyit felvehetsz benne. Minden oldaladon szeretnéd megnézni mondjuk hetente kétszer, hogy hogy változnak a linkjeid száma (link popularity) és jössz-e előrébb a keresőkben a találati listán. Ezt mind megadod neki és ha mikor melyik oldaladon mit nézzen meg és csak annyi kell, hogy a géped be legyen kapcsolva és legyen neted, a többit mind megcsinálja neked, csak rá kell nézned utána az eredményekre.

Még rengeteg dolgot tud a WEB CEO, de most nem részletezem. Töltsd le az ingyenes változatot és próbáld ki. Ha van valami tapasztalatod a WEB CEO-val megírhatod kommentként is.
WEB CEO oldal

2006-04-24

AdSense (Alternatives) Alternatívák IV-rész

Lássuk a többi AdSense-hez hasonló megoldást. Ezek szinte mind csak angol szöveggel működnek.
 • http://www.valueclickmedia.com (havi minimum 3000 oldal megjelenéssel már nevezhetsz)
 • http://www.hurricanedigitalmedia.com
 • http://www.kanoodle.com
 • http://www.mammamediasolutions.com
 • http://www.miva.com
 • http://www.nixxie.com
 • http://www.quigo.com/adsonarpublishers.htm
 • http://www.realcastmedia.com/publishers.html
 • http://www.realtechnetwork.com
 • http://www.revenuepilot.com
 • http://www.rightmedia.com
 • http://home.searchfeed.com
 • https://publisher.targetpoint.com/default.aspx
 • http://www.trafficmp.com/trafficmp/home/home.asp
 • http://www.intellitxt.com/VibrantMedia/web_01.html
 • http://www.tribalfusion.com/SmartPublishers
Összesen ennyit találtam, ha nem vagy elégedett a Google AdSense lehetőséggel próbáld ki valamelyiket a fentiek közül, vagy valamelyik korábban ajánlottból.
Ha elindultál valamelyik programmal és jónak tartod, vagy ha nem tartod annak, akkor is írhatsz kommentárt ehhez vagy bármelyik korábbi írásomhoz. Jó ha mások is értesülnek róla. Mindegyik írás alján van egy kis link "0 comments" felirattal arra kattintva megírhatod a sajátodat Blogger felhasználói névvel, vagy névtelenül, Én azért moderálom csak a biztonság kedvéért.
További jó sok AdSense kattintást kívánok neked!

2006-04-20

Blogging to the Bank - pénzkeresés az Interneten blogokkal

Hogyan keress pénzt az Interneten az AdSense és ingyenes blog kombinációkkal?

Az AdSense alternatívákat fogom még folytatni, de most akarok másról is írni. 3 hónapja még azt sem tudtam, hogy mi az a blog, hallottam, hogy van Gyurcsány Blog, na de mi az. Azóta már kissé kikentem magam a témában és felállítottam egy párat, mind ingyenes és mind a Google Blogger alkalmazása. A Blogger azért jó, mert nem fizetsz érte semmit, könnyű használni és arra van kitalálva, hogy AdSense hirdetéseket illessz bele. A Google ad felületet a fizetős AdWords hirdetések megjelenítéséhez, mindenki jól jár.

Van egy másik érdekesség is a Blogger bloggal meg tudod tenni azt, hogy odaütsz már régóta fenn lévő weboldalakat az MSN keresőn és felmész egészen az adott kulcsszóra az első helyre.
Jól hangzik? Hallottál már róla?

Egy weboldal nem képes erre ilyen rövid idő alatt a Google Blogger Blog képes rá, nem tudom, hogy a többi blog is képes-e erre de a Blogger az tutira. Csak gondolj bele a Blogger a Google tulajdona ha ott van blogod, akkor azt a Google nagyon hamar (aznap, vagy pár nap alatt) indexeli az egész tartalmával. Próbáld megcsinálni ugyanezt egy weboldallal, nem fog összejönni. Miért lényeges ez, mert ha indexelve van a blogod tartalma, akkor megtalálja a kereső és jönnek a látogatók rá.

A Blogger blogodat hostolhatod, használhatod a saját domain neveden is, mint ahogy és is teszem az www.uzletikepzesek.hu domainemen. Így el lehet kerülni azt, hogy törölje a blogodat mindenféle megkérdezés nélkül a Google. Velem már megtette március elején, egyik napról a másikra eltűnt 5 blogom, kellemetlen volt. De vissza tudtam regisztrálni őket, mert nem nyúlta le senki a nevet, még időben cselekedtem.

Nekem jelenleg 2 blogom is egy hónapon belül az első lett az MSN-en, meg is nézheted, ha érdekel. Az egyik a ?nature picture? kifejezésre, ami ugye természeti képeket jelent a másik pedig a ?car picture? kifejezésre, ami autós képet takar. Na most, ebből van kereső találat naponta, de ezek nem azok a nagyon húzós kifejezések, amire nagyon sokan keresnének, ráadásul nem is jelennek meg rá nagyon drága hirdetések. Ezért nem kéne neked is rohanni, hogy beregisztráld ezeket.

Viszont ezt meg lehet tenni más szavakra is, más kifejezésekre. Használd a High Dollar Keywords feliratú kereső dobozt a jobb oldalán a blogomnak és keress rá valamire, ami érdekel. Persze ez angolul megy igazán, nekem ezt a blogot kivéve mindegyik blogom angol. Kipróbálhatod a ?credit card? hitelkártya kifejezést például.

Semmi sincs ingyen, az értékes dolgok pénzbe kerülnek. És vannak jó amerikai szerzők, akik leírták a trükköket. Van egy e-book amit már ajánlottam a Blogging to the Bank. Ez megvan nekem 47 dolcsiért jutottam hozzá a neten keresztül. Rob Benwell a szerzője teljesen elmondja, hogyan kell felállítanod helyesen egy Google Blogger Blogot és hogyan érd el az, hogy az MSN-ben gyorsan az első helyre kerülj vele. Gondolj bele 47 dolcsi, tökre megéri az árát. Nekem már most a négyszerese bejött belőle. Csak akkor ajánlom, ha tudsz angolul, mert angolul írta az amerikai srác. De ha tudsz akkor nagyon ajánlott. Nem egy hosszú e-book 39 oldalas PDF, ábrákkal, a lényeg benne van 7 pontban.

Hogyan kutass fel piacokat és válaszd ki a nyerőt?
Csináld meg a Blogodat, pontos útmutató. (Ha csak úgy odatévedsz a Blogger-re és csinálsz 1-2 blogot, tutira nem jól fogod elkezdeni. Én se kezdtem el jól, mert nem tudtam, hogy mi a lényeg, nem csak beregisztrálsz aztán kész, vannak pontos lépések, amiket tudnod kell.
Hogyan helyezz el hirdetéseket az oldaladon.
Hogyan tegyél fel tartalmat az oldaladra?
Blog SEO tippek (SEO - kereső optimalizálás) Magyarul, mitől leszel ott az első helyen? Mit hova írjál, milyen betűvel, hova kell linket tenni, miért, stb.
Hogyan kreálj forgalmat a blogodra? 5 pontosan leírt módon
Hogyan hozz létre egy blog hálózatot.

Kapsz még egy plusz 1000-es kulcsszó listát is a kattintásonkénti árakkal együtt.

Ha ezeket elolvasod, és megfogadod a tanácsokat akkor te is előre kerülhetsz a blogoddal, bologokkal a keresőkbe, ahonnan ingyenes forgalom jön. Nézd meg az oldalt, ha tudsz angolul Blogging to the Bank

Google Blogger Blog és AdSense tippek - AdSense Blog

AdSense (Alternatives) Alternatívák III-rész

A tegnapi posztomat a Chitika-val fejeztem be, folytassuk innen.
 • http://www.claxon.com
 • http://www.aclickcent.com
 • http://www.clicksor.com
 • http://www.contextclick.com
 • http://www.contextweb.com
 • http://www.kontera.com
 • http://www.enhance.com
Még van több AdSense alternatíva is, folytatom...

2006-04-18

AdSense Alternatives (Alternativák) folytatás

Folytatom az AdSense alternatívák sorát.
 • http://www.bidclix.com
 • http://www.bidvertiser.com
 • http://www.burstmedia.com
 • http://www.casalemedia.com (Az oldaladnak legalább 10.000 látogatója kell, hogy legyen havonta)
 • http://chitika.com (csak angol tartalom és minimum 10.000 látogató havonta) Erről a hirdetés megjelenítési lehetőségről tudok ajánlani további hasznos írást is angolul Chitika Secrets
Folytatom...

2006-04-16

AdSense Alternatives (Alternativák)

AdSense Alternatívák.
Épp olvastam az Index Fórumon, hogy valaki szeretné tudni, hogy mi más van még az AdSense-en kívül, ami hasonlóképen működik. A Helyzet az, hogy van egy pár hasonló hirdetési lehetőség, szerintem jelenleg egyik sem olyan kedvező, mit az AdSense legalábbis magyaroknak. Sok lehetőségnél az alacsony látogatottságú oldalak szóba sem jöhetnek, ami egy kezdő esetében nem túl bíztató.
Legtöbbnél csak angol tartalom mehet, ha nem tudsz, angolul máris kiestél, azért megadok itt egy párat.
 • A legnagyobb a Yahoo Publishing Network YPN. Jelenleg még Beta verzióban megy és csak amerikaiak jelentkezhetnek be, ha beindul teljes gőzzel biztos konkurencia lehet az AdSense-nek.
 • http://www.adagency1.com
Csak angolul, legalább havi 15.000 oldalmegjelenés, csak teljes domain pl. www.sajatdomain.com nem lehet aldomain, így máris kiestél a free blogoddal, 70%-ot fizet ki neked, stb.
 • http://www.adbrite.com
 • http://www.affiliatesensor.com
 • http://www.allfeeds.com
 • http://www.azoogleads.com
Van még több is, legközelebb folytatom a listát, nézz vissza, vagy iratkozz fel az oldalam Atom Site feed-jére és akkor tudod mikor tettem fel új anyagot. Remélem tudod mi az az Atom Feed, ha nem itt egy cím http://www.feedreader.com

2006-04-15

AdSense Money

Az előző írásomban említettem, hogy van aki napi 10.000 dollárt keres AdSense-sel. Ez egy amerikai dating, magyarul randi oldal olyasmi mint a Randivonal, csak annál sokkal egyszerűbb a kinézete.
http://www.plentyoffish.com

A látogatottsága viszont annál magasabb, napi kb. 600.000 egyéni látogató (unique visitor) és kb. 15 millió oldalletöltés. Így már nem annyira meglepő, hogy napi 10.000 dolcsi összejön a honlap tulajdonosának a kattintásokból. A titok, ami nem titok, hogy Amerikában legtöbb ilyen randi oldal NEM ingyenes, pénzt kérnek azért, hogy használd, hogy bejelentkezz.

Magyarországon nem kérnek érte pénzt ezért nem is lenne semmi értelme ilyet csinálni az AdSense miatt, mert nem tudna semmi értelmes magyar hirdetés megjelenni rajta.
Itthon, ha felfut akkor eladhatnál rajta banner felületeket, erre jó lenne.

Ebből látható, hogy mekkora különbségek vannak a magyar és az USA netes piac közt. Ha itthon akarsz valamennyi pénzt keresni az AdSense-ből, akkor nem másolhatod le egy az egyben az amcsikat.
Viszont nem árt, ha tanulsz az amerikai AdSense megjelenítőktől, akik sikeresek és elolvasol néhány e-book-ot a témában. Én ezekre szoktam pénzt áldozni és tudok angolul, hogy elolvassam őket.
Egyet kifejezetten ajánlok az angolul tudók figyelmébe csak 47 dollárba kerül, szerintem megéri az árát, én megvettem és hasznos tippeket olvastam belőle. Nézd meg itt: Blogging to the Bank

Legközelebb megemlítek belőle egy-két tippet, de nem fogom az egészet lefordítani, mert ez nem lenne korrekt a szerzővel (Rob Benwell) szemben.
AdSense Money

2006-04-07

Mi a Google AdSense?

Lehet, hogy neked már a könyöködön jön ki, hogy mi az AdSense, és rendszeresen keresel vele pénzt, ok! Ha még kezdő vagy, akkor pár dolgot leírok. Az AdSense egy legális módja annak, ahogyan valaki a saját weboldalával, blogjával pénzt kereshet az Interneten.
A Google 2003-ban indította el a programot. Ha többet akarsz megtudni nézd meg az AdSense hivatalos oldalát kattints a jobb oldalon lévő ?Helyezz el az oldalad témájához kapcsolódó hirdetéseket Google AdSense-el? gombra.
Hogy néz ki az AdSense hirdetés, ezt láthatod az oldalamon, van rajta 2 különböző hirdetési egység.
Az már régóta ismerős, hogy az Internetes keresőkben valaki megveheti az első pozíciókat, ha fizet az adott keresőnek. Google, Yahoo, MSN, stb. Így ha valaki keres egy adott dologra, akkor a találati lista elején fizetett hirdetések, fizetett hivatkozások jöhetnek ki elsőre. Ezek mindig meg vannak jelölve.
Ez azoknak szüksége, akik nem értenek a megfelelő weboldal optimalizáláshoz, és nem tudnak előre kerülni az adott kifejezésekre természetes módon. Jó azoknak is, akik gyorsan akarnak látogatókat szerezni az oldalukra, és nem tudják megvárni, míg a keresők előre helyezik őket. Vannak még más lehetőségek is, ami miatt jó lehet, ha hirdet az ember, majd később elmondom ezeket is.
Viszont ahhoz, hogy ezeket a hirdetéseket lássa a nézelődő, fel kell mennie egy kereső oldalra és ott be kell gépelnie az adott dolgot, amire keres. A Google gondolt egy nagyot, mi van akkor, ha odaadja a hirdetőktől kapott összeg egy részét azoknak akik megjelenítenék a hirdetéseit, akkor sokkal többen látnák az adott hirdetéseket, nem csak azok akik a Google keresőben keresnek az adott dologra. Hanem azok is, akik különböző weboldalakon nézelődnek. Így létrejött az AdSense. A Google megengedi weboldal tulajdonosoknak, hogy megjelenítsenek hirdetéseket a saját oldalukon, ráadásul olyan hirdetéseket ami az ő weboldaluk témájához illik. Ezt mind a Google elintézi nekik. A Google kis robot programja (media bot) végignézi az oldalt és meghatározza a témáját és annak megfelelő tartalmú hirdetéseket jelenít meg, ha van ilyen hirdetés. Ez egy kulcs kérdés, nekem van egy kenuzásról szóló hobbi oldalam, ezen nem jelenít meg semmit, ami az oldal témájához illene, mert kutya se hirdet kenura, kenuzásra, vagy kenu bérlésre. Megnézheted az oldalamat itt: kenu, kenutúra Lehet, hogy a te is hasonló cipőben jársz és nem jelennek meg a megfelelő hirdetések az oldaladon. Ennek a fő oka, hogy nincs mit megjeleníteni, vagy nagyon nem megfelelően van az oldalad megcsinálva, később ezt részletesen kivesézzük.
Az AdSense bevezetésével a Google még nagyobb bevételhez tudott jutni, de azok is akiknek a hirdetések megjelentek az oldalukon és a látogatók rákattintottak a hirdetésre. A Google csak akkor fizet a weboldal tulajnak, ha a látogató kattint a hirdetésre, ami az ő oldalán jelent meg. Elenyésző mértékben vannak olyanok is, akik a megjelenésekért fizetnek, mint egy szimpla banner hirdetésnél. Eldöntheted, amikor a Google AdWords programon keresztül elkezdesz hirdetni, azért fizetsz ha kattintanak a hirdetésedre, vagy azért fizetsz, ha megjelenik a hirdetésed.
Mi AdSense hirdetés megjelenítők jobban szeretjük azokat, akiknek a kattintása után pénzt kapunk.

Gondolhatod, hogy a weboldal tulajdonosok egyből kitaláltak mindenféle módot, hogy hogyan kattogtassanak a hirdetésekre a saját oldalukon. Ez SZIGORÚAN TILOS, benne van a Google AdSense szerződésben, amit elfogadsz, amikor a programba jelentkezel.
Én azért számtalanszor hallom ?jó magyar szokásként? hogy ezzel megpróbálkoznak emberek, szerintem ennek nincs értelme, ha hosszú távú bevételeket akarsz magadnak és üzletként kezeled az AdSense-t.
Ha csak játszadozni akarsz, akkor csinálhatod (Én nem ajánlom). Akik komoly pénzt keresnek a neten AdSens-el azok nagy forgalmat, sok látogatót vonzanak az oldalaikra és ebből sok pénzt is keresnek.
A következő írásomban bemutatok egy ilyen oldalt, ami nagyon egyszerű és ennek ellenére a tulaja az utóbbi három hónapban más sem tett, mint nyaralt. Ugyanis napi 10. 000 dollárt keres egy weboldalból és csak az AdSense hirdetésekből. Jól olvastad napi 10. 000 dollárt! Sokunk havi, van aki, évi 10.000 dolcsival is megelégedne, Ő naponta keresi meg.
Nézz vissza máskor is a blogomra, hogy megtudd a részleteket.

Az AdSense Blog elindul

Hello!
Az utóbbi időben eléggé beleástam magam a Google AdSense hirdetési programba, elkezdtem hirdetéseket megjeleníteni weboldalaimon, csináltam blogokat és egyszerűen megy a dolog. Azoknak akaros segíteni, akik most kezdik és hasznos tippeket, javaslatokat adni.
cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys