2008-03-07

Joomla vagy nem Joomla?

Rezo kommentjére egy válasz. Na jó, nekem van egy saját CMS-em, ami keresőbarát, ha egy sima html oldalhoz viszonyítjuk, akkor sokkal inkább az. Mint írtam korábban nem ennek a blognak az olvasóinak értékesítem, csak mintegy megemlítettem.

Igazából nem akarok vitázni a nyílt forráskódú dolgokról, azok biztonságáról és mennyire egyszerűen használható a Joomla vagy mennyire nem. Nekem nem jött be a Joomla és kész! A Joomla-ban, hogy keresőbarát url-t tudj elérni telepíteni kell egy Open SEF nevű kiegészítőt, ami nekem még nem jött össze. A Word Press ennél sokkal de sokkal jobb, egyszerűbb, ott csak beírod a permalinkeknél, hogy milyen url-t akarsz és megcsinálja.

Lépjünk túl a Joomla-n, ha akarod használni, használd! Egy dolog biztos a WEB2 CMS-el kapcsolatban, nagyon sokszor előfordul, hogy felteszek egy CMS-t és ráteszünk tartalmat, majd nem foglalkozunk vele, semmi linket nem teszek fel más oldalra, ami rámutatna és a Google mégis szereti és beindexeli az egész oldalt, mi több ennél még előre is teszi a helyezések közt. Erre egy tipikus példa a szekrény szóra a szekreny.com domain. Legutóbb a 2. oldalon volt egy rámutató link nélkül. Tudom ez a terület nem túl húzós, de a rendszer jó. Szóval Én nem akarom bizonygatni, nekem megteszi és vannak ügyfeleim, akiknek ugyan úgy megteszi. Keresőbarát és egyszerű ezek az előnyei.

Címkék:

2 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Szia. Mikor fogsz írni pár sort a Google új szabályzatáról, és a Privacy Policyről ?

március 13, 2008  
Anonymous Névtelen said...

Kihagytad a Drupalt, mint CMS-t, az nagyon keresőbarát, és sokkal jobb, mint a Joomla. Egyébként én azt tapasztaltam, hogy a legjobban a statikus oldalakat szereti a Google, dehát ugye mindenkinek más jön be.. Viszont elméletben nem lehet különbség, ugyanis a Google nem azt nézi, hogy statikus, vagy dinamikus-e, hanem egyszerűen a szöveget, a linkeket, a struktúrát (amit nagyon jól meg lehet csinálni statikusan), hogy milyen gyakran frissül, és még sorolhatnám sokáig, de elméletben nem befolyásol a CMS (kivéve, ha nagyon rossz egy CMS SEO-szempontból, pl. Joomla)

március 18, 2008  

Megjegyzés küldése

AdSense Blog

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys