2008-01-05

Válaszok a keresőbarát CMS-el kapcsolatban

Pi314 kérdezte egy hozzászólásban, hogy miért fektettem pénzt, időt és energiát egy CMS elkészítetésébe? Hiszen ott van egy csomó ingyenes, mint a Drupal, Jomla, Word Press. Jó kérdés! Először is a Word Press nem egy CMS, hanem egy blog szoftver, igaz használható CMS-ként is. Rendszeresen használom is a WP-t, keresőbarát és tényleg van benne egy csomó jó dolog, ráadásul ingyenes.
Azt nem szeretem benne viszont, hogy volt pár kellemes magyar nyelvű WP oldalam, majd kijött egy újabb verzió és a Host Gator webhosting cégnél, ahol vagyok van Fantastico, ami nagy könnyebbség az ilyen frissítéseknél, és egyébként is. Tehát frissítettem és az összes magyar nyelvű blogom karakterei szétestek (a hosszú ékezetesek), a szöveg olvashatatlanná vált. Kértem egy előző napi backup-ot és visszaállítottam, de nem ért semmit, mert az új WP már más táblákat használt a MySQL-ben. Szóval volt pár oldalam, ami mondhatni gallyra ment! Nekem ez nem hiányzik! Valamint a nyílt forráskódú cuccok sokkal könnyebben feltörhetők, hiszen mindenki ismeri a kódját.

Ja, és a legfontosabb. Próbáltál már Jomla-t telepíteni és beállítani? Szerintem végtelenül bonyolult. Ha nekem még jó is lenne, de egy átlag felhasználónak, aki akar egy weboldalt magának, nem annyira jön össze. Neki semmi szüksége a sok bonyolult cuccra. Tehát ezek miatt készíttetem el ezt a keresőbarát CMS rendszert.

Nem az AdSense blog olvasóinak akarom eladni, mert szerintem ti megoldjátok az ingyenes lehetőségekkel is. Sokan szeretik az egyszerűsége miatt a WEB 2 CMS-t. Röviden ennyi!

Címkék: , , , ,

4 Comments:

Blogger muaddib said...

Valamint a nyílt forráskódú cuccok sokkal könnyebben feltörhetők, hiszen mindenki ismeri a kódját.

Pont hogy minél többen ismerik a kódját, annál nagyobb a garancia arra , hogy nem lehet feltörni a cuccot. Több szem többet lát elven: amint valami gyanúsan támadható lenne a kódban az árgus szemek egyből jelentik a fejlszetőnek és másnap jön a javítás :)

január 05, 2008  
Anonymous pi314 said...

Értem az álláspontodat és abban igazat adok hogy a Joomla elég borzalmas egy átlag felhasználó számára.
Most kezdtem Drupal-lal dolgozni (WP fan voltam sokáig), hát mitmondjak: fényévekkel jobb bármelyik CMS-nél amivel eddig dolgoztam. Gyors, kisméretű, SEO barátabb mint WP, és lényegesebben több funkcio van benne. Csak megjegyzésként: pl. az http://www.mtv.co.uk/ is drupallal lett építve. Ha az MTV is ezt válassza azért az nem semmi...

Kiváncsian várom a te CMS-edet. Sok sikert!

január 06, 2008  
Anonymous Névtelen said...

A fapados, egyszerű CMS-nek valóban lehet létjogosultsága, de ami az előnye az a hátránya is: de összetettebb dolgokat nem lehet vele kivitelezni. Kb. olyan oldalakat viszont igen, mint a tiéd, az a görögös amit említettél. Persze a piac nagy részének nem is kell ennél több. Csakhogy ezen a szinten meg már nyomulnak a fapad site builder megoldások (még nem olyan erősen, de azért a nemzetközi trendekből ezek térnyerése is látszik), amelyekkel nehéz lehet versenyezni az egyszerűséget, olcsóságot díjazó megrendelői rétegnél.

A helyedben inkább az egyszerűségét emelném ki a CMS-nek, a keresőbarátság csak részben - és még azt sem mondanám, hog nagyobb részben - a CMS-n múlik, hanem inkább a felhasználója hozzáértésén. A vegyes eredmények után aztán magyarázkodhatsz, hogy a "keresőbarát CMS"-sel készült oldalak ugyan már miért nem szerepelnek olyan jól a keresőkben.

Üdv: DLaci

január 06, 2008  
Blogger rezo said...

elore leszogeznem: nem kedvelem a joomlat
viszont vegtelenul bonyolultnak nevezni a joomlat es annak telepiteset eleg meresz dolog. A 74 eves nagymamamnak sikerult, igaz nezte a videot hozza.
a bonyolultsagrol meg annyit, hogy ugyan rengeteg dolgot lehet csinalni mar egy alaprendszerben is, megsem tevedt el, hiszen csak azt a reszet hasznalta amire szuksege van. ez olyan mintha azert nem venne senki szamitogepet, mert nehez megszerelni ha elromlik.
mint ahogy emlitettek az elottem szolok is, egy nyilt forraskodu szoftver sokkal nagyobb biztonsagot nyujt, a Te logikadat kovetketve senki nem hasznalna linuxot, marpedig ha valahova biztonsagos szerver kell, altalaban azt raknak le.
abban is igazat adok az elottem szoloknak, hogy maximum a cmsed egyszerusege ami utokepes lehet, hiszen aki kicsit is ismeri a google logikajat, azt, hogy hogyan lehet jo pagerank indexet elerni, hogy hogyan lehet elorebb jutni a talalati listan, tudja, hogy az eg vilagon semmi koze nincsen ahhoz, hogy egy cms rendszer hasznalata mennyire egyszeru vagy eppen bonyolult.
en elhiszem, hogy sok idot es energiat belefektettel abba, hogy ezt a cmst elkeszitsd, de mindettol fuggetlenul kar lenne felrevezetni az embereket azzal, hogy ilyeneket irsz.

március 07, 2008  

Megjegyzés küldése

AdSense Blog

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys