2006-11-20

Pénzkeresés az Interneten

Kaptam egy kommentet az előző írásomra, ami privát kérdés volt, de úgy gondolom, hogy a választ ide is feltehetem, mert mindenkinek hasznos lehet, aki olvassa ezt a blogot.

Hogy csinálom, hogy pénzt keresek az Interneten Google Adsense-el?

Nincs benne titok, legtöbb dolgot már leírtam korábban csak nézd vissza az egyes írásokat (posztokat).

Nem szórakozásként kezelem az Adsense-t, hanem egy bevételi forrásként, egy munkaként, amit X időben végezni kell, mintha bejárnál a munkahelyedre.

Nagy előnyöm, hogy jól tudok angolul, manapság többet olvasok angolul, mint magyarul.

Mert, amit ezen a területen (Internet Marketing) meg lehet tanulni azt, szerintem 95-99%-ban csak angolul éred el. Persze tudom, van egy-két magyar oldal is, mint pl. a www.MarkeringMegoldasok.hu (Schlingloff Sándor) vagy a www.marketingkommando.hu (Wolf Gábor). Nekem volt szerencsém elolvasni a POM (Professzionális Online Marketing E-book-ot Schlingloff Sándortól, nem volt rossz, voltak benne érdekes ötletek, szerintem egy kezdőnek megéri az árát, különösen ha nem tudsz angolul, jó befektetés lehet kb. 50.000 forintért. De nem akarom eladni neked.

Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok is, programok, szoftverek, és egy előfizetés, amik nélkül nem igazán lehet rendes pénzt keresni az AdSense-el. Néhányról már korábban írtam ezek a következők:
  • Keyword Elite (csak a teljes programot lehet megvenni 169 dollárért)
  • SEO Elite (csak a teljes programot lehet megvenni 169 dollárért)
  • WEB CEO (van ingyenes próba verziója is)
  • Article Underground : egy havi tagság, ahol 400 kulcsszó optimalizált cikket kapsz minden hónapban és van 22 magas Page Rank-ű blog, ahol felteheted egy részét, hogy a keresők megtalálják az oldaladon. (havi 97 dollár az ára, nagyon megéri!)
Vannak más programok is, de ennyi elég, majd kell webtárhely, amit én is használok az a következő:
  • Hostgator (999 domain név regisztrálható egy, havi 9,95 dolláros előfizetésen, korlátlan e-mail címmel, korlátlan MySQL adatbázissal, korlátlan subdomain-el, ami korlát az az 5 GB tárhely és a havi 50 GB adatforgalom)
  • IX Webhosting: Itt csak 8 domain neved lehet egy előfizetésen havi 6,5 dollárért, de 3 domain nevet ingyen regisztrálhatsz és mind a 8 domain neved Unique (egyedi) IP címen van, csak a tiéd az IP, nem megosztott, ez elég ütős ilyen áron máshol nem kapsz ilyet. Általában havi 1000 forintért osztogatnak idehaza egyedi IP címeket a domain-ed mellé. Szerintem nagyon megéri, ja és emellé még kapsz egy 300 GB-s tárhelyet (jól olvastad 300 GB) és 1500 GB havi adatforgalmat. Ez rengeteg, nem nagyon fogod kihasználni kezdőként, de csak számolj utána, hogy 6,5 dolcsi az 1500 forint havonta ezért, eléggé ajándékba kapod. Én már nem veszek Magyarországon webtárhelyet, mert az itthoni szolgáltatók a nyomába se érnek az Amcsiknak.
Ezek az alapok! E nélkül nem vagy könnyű helyzetben, ahhoz hogy pénzt keress az AdSense-el.

A legfontosabb, hogy olyan piacra menj rá, ami érdekel és könnyű előre kerülni rá. Engem a fényképezés, és az utazás eléggé érdekel, ezért főként olyan oldalaim vannak. Az utazásban nagy pénz van, sok szálloda akarja eladni a szobáit és ezért drágán hirdet, ha olyan oldalaid vannak, amire sok látogató jön akkor nyerő lehetsz.

Egy másik terület az utazáson belül az a hajózás (angolul cruising). Az Amcsik nagyon rá vannak erre a témára kattanva szeretik és rengetegen kezdenek jönni Európába is ilyen hajós utakra. Ha ilyesmiről írsz az biztos nyerő, épp nemrég indítottam el egy ilyen oldalt és kattintások utáni átlag AdSense bevétel 75 cent, ami szerintem nem rossz. Viszonyítva egyes gyenge magyar hirdetésekhez, ahol kapsz 3 centet egy kattintás után.

Honnan szerezz tudást ahhoz, hogy mit írj? Vegyél angol nyelvű könyveket ehhez egy jó hely a www.alibris.com ez egy Online antikvárium 2 dolcsiért is kaphatsz nagyon jó könyveket, ami segítségedre lehet az íráshoz, ötleteket adhat. Persze az már akkor kell, ha tudod mire akarsz weboldalakat készíteni.

Ha nincs pénzed a fent említett programokra akkor használd a Good Keywords nevű ingyenes programot, ami a Yahoo elmúlt havi keresési eredményeket mutatja meg. Ez támpontnak jó, de önmagában nem elég pontosak az eredmények.

Hallottál már a KEI-ről (Keyword Effectiveness Index) magyarul kulcsszó hatékonysági mutatónak mondanám. Ez egy arányszám, ami megmutatja, hogy az adott kulcsszóra mennyire könnyű vagy nehéz forgalmat (látogatókat) vonzani, és előre kerülni a keresőkben. Minél magasabb annál jobb, annál könnyebb lesz a menet előre. A KeyWord Elite program ezt nyilván megmutatja minden egyes kulcsszónál.

Tudod miből keresek még pénzt? Segítek másoknak pénzt keresni! Sokan elolvassák a blogomat és nem értenek belőle sokat, vagy semmit, de látnak benne fantáziát, vannak barátaim is és segítek nekik. Persze nem tudom mindezt ingyen megtenni, van akivel együtt szoktam dolgozni és így az egyik programot Ő veszi, a másikat Én és ilyen módon fél áron tudunk hozzájutni dolgokhoz (ez nem azt jelenti, hogy neked is oda fogom tudni adni ezeket a programokat, legtöbbje csak 1 gépen megy, felismeri, ha többen akarják feltenni kicsit jobban megcsinálták mint a Windows-t).

Te is összeállhatsz másokkal, és így össze tudtok dolgozni és megvan az összes programotok és használjátok többen. Pl. a KeyWord Elite jól elmegy egy üres gépen naphosszat keresgélve nekünk kulcsszavakat 10.000-es listákkal. Nyilván ebből csak egy párat fogunk használni, de a program elvégzi a feladatot. Szóval ilyen segédeszközök nélkül sok időt fecsérelsz el, és nem lesz időd pénzt keresni.

Ha meg akarsz tanulni valamit, eljöhetsz hozzám és tudok segíteni, persze nem ingyen.

Van, akinek úgy segítek, hogy rólam iratkozik fel az AdSense-re én megmutatom neki, hogy csinálja meg az első 100 dolcsiját és utána kapok én is 100 dolcsit, ezzel mindketten jól járunk. Persze, ha megkereste az első 100 dollárját, akkor utána nem fog leállni a bevétele, hanem ketyegni fog neki továbbra is.

Remélem nem az jött le, hogy el akarok adni neked mindenféle drága programokat, meg tagságot. Én használom ezeket a dolgokat, nem csak beszélek róluk és így, ezeknek a segítségével könnyebben lehet pénzt keresni az Interneten. Csak gondolj bele, ha pár nap alatt bejön egy-egy program ára, nem megéri megvenni?

Ha maradt még pár kérdésed a pénzkeresés az Interneten témában, tedd fel őket komment-ben igyekszem válaszolni rá.

2 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Hello!
Csak azt szeretném megérdeklödni, hogyha megrendelek az ixwebhostingól egy csomagot, az magyarországra mennyi idő alatt érkezik meg, illetve mekkora (ha van) pulsz költésget számolnak fel az Amerikai csekk miatt!?

november 25, 2006  
Anonymous Névtelen said...

Nem tudom, én nem használok ilyen drága eszközöket. Egyszerűen csinálok egy jól fizető oldalt, optimalizálom, aztán optimalizálom AdSensre, és kész. Szépen nőnek a bevételeim is, első hónapban rögtön 150 dollár volt, de szinte exponenciálisan nő. Szóval, szerintem nem csak úgy lehet, hogy megveszek egy 200 dolláros szoftvert.

november 26, 2006  

Megjegyzés küldése

AdSense Blog

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys